Bleken
Een wit stralend gebit. Wie wil dat niet? Tanden wit maken kan in veel gevallen met behulp van bleekmiddelen. Laat de tandarts eerst uw gebit bekijken en beoordelen. De tandarts moet vaststellen dat uw tanden gezond en vrij van gaatjes en lekkende vullingen zijn.
Bij Tandartsenpraktijk Werleman wordt op één manier de tanden gebleekt.
Thuisbleken
Bij egale verkleuringen kunnen de tanden van buitenaf worden gebleekt. Dit gebeurt met een bleeklepel.
Eerst maakt de tandarts een afdruk van uw gebit. Hierop maakt het tandtechnisch laboratorium een bleeklepel.
Deze wordt gemaakt van zacht kunststof, speciaal passend op uw gebit. Dat is belangrijk om uw tandvlees goed te beschermen tegen de blekende stof. U krijgt de bleeklepel en de gel mee naar huis, vandaar de naam thuisbleken. De tandarts geeft aan hoe lang u de bleeklepel ’s nachts moet dragen voor het gewenste resultaat. Afhankelijk van het resultaat blijven de witmakende resultaten van het thuisbleken -met inachtneming van de juiste mondhygiëne en normale blootstelling aan verkleurende voeidngsmiddelen en dranken -2 tot 3 jaar gehandhaafd. Tijdens het bleken kunnen uw tanden en tandvlees gevoelig worden. Raadpleeg de tandarts als de klacht optreedt.
Is bleken schadelijk voor mijn tanden?
Het buitenste deel van het glazuur wordt direct na het bleken iets minder hard. Het zuur in de bleekgel tast het glazuur licht en oppervlakkig aan. Het is te vergelijken met het in contact komen met frisdrank.
Deze veranderingen van het glazuur herstellen, zodra het glazuur in aanraking komt met speeksel. Ons advies is om direct na het bleken te spoelen met een fluoride bevattend spoelmiddel. Indien u de aanwijzingen opvolgt, zijn er geen nadelige gevolgen voor uw gebit.
Voor verdere informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Tandartsenpraktijk Werleman.